lauantai 3. tammikuuta 2015

A look back at 2014, part 1/2

Ihanaa uutta vuotta kaikille lukijoille! Taas on aika vuosikatsaukselle ja jo kolmatta kertaa, suoraan asiaan siis :-)
Palasin Englantiin au pair -hommiin 6. tammikuuta kolmen viikon joululoman jälkeen, ja Suomesta lähtiessä tunnelmat oli todella kyyneleiset jostain syystä :D Arki palautui kuitenkin nopeasti takaisin tuttuun uomiinsa ja oli ihana olla takaisin Bedfordissa. Pelattiin poikien kanssa Cluedoa ja krikettiä, aleshoppailin, tutustuin parhaaseen aupparikaveriini Jessicaan, tutkailin korkeakouluja ja mietin minne hakisin, kävin kauniissa St Albansissa ja ahkerasti ulkona viikonloppuisin, kaupungilla lunchilla ja Costassa sunnuntaikahvilla. Varasin lennot toukokuulle Suomeen jotta pääsisin Robbie Williamsin keikalle, löysin Poundlandista One Direction -nenäliinaboksin (jonka sitten ostin #yolo), aloin käydä salilla, pidettiin leffailtoja kavereiden kanssa tosi epäterveellisin eväin, luin tokan Harry Potterin ja sain äidiltä ihan mielettömästi kannustusta ja rohkaisua kun tuskailin yhteishaun kanssa: "susta voi tulla vaikka mitä."
Kärsin ikävistä maanantai-aamuista, asukuvatessa jouduttiin pakenemaan joutsenia, hain vieraskieliseen amk-koulutukseen, kävin Lontoossa suomalaisten au pairien miitissä ja rakastuin Whole Foods -kauppaan, kokeilin kuplateetä sekä pelasin Flappy Birdiä. Aloin pikku hiljaa lukea pääsykokeisiin, vietin Lontoossa uuden au pair -kaverini luona mahtavan half term -viikon joka sisälsi mm. Portobello Marketilla ja Kew Gardensissa käymisen, paljon Barbie-leffoja, London Fashion Weekin seuraamista ja Brit Awardsit. Bongasin kevään ekat narsissit, katsoin ekaa kertaa elämässäni kokonaisen jääkiekko-ottelun ja varattiin liput Weekendeille.
Toukokuun 16. varmistui mun au pair -uran loppumispäiväksi ja jäljellä oleva aika tuntui todella vähältä, katsoin Oscareita ja petyin kun Leonardo DiCaprio ei taaskaan voittanut mitään, söin ihania lettuja pancake dayna ja tein eBay-löytöjä. Vietettiin mahtava päivä Oxfordissa ja pääsin käymään Christ Church Collegessa, tilasin baarissa hirveän Long Island Ice Tean, kokeilin pilatesta, kävin drinkeillä, löysin Lidlistä näkkäriä, exploorattiin Beachy Head etelärannikolla ja Kensingtonin aluetta Lontoossa. Lauantaiaamurutiineihin kuului Au pairit Lontoossa -sarjan katselua Shreddieitä syöden, tein korvapuusteja, kävin Zumbassa, tein amk- ja yliopistohaut ja söin melkoisen määrän maapähkinävoi-Kit Kateja.
 Sain kuulla epäkehuttavien jalkapallotaitojeni kehittyneen, tieto muutaman kilometrin päässä meidän talosta kiertuetta varten harjoittelevasta One Directionista sai mussa aikaan hyvin ennalta-arvaamattoman reaktion, toinen hostperheen pojista leipoi mulle mun nimpparien kunniaksi suklaakakun ja kävin pääsykokeissa Lontoon Merimieskirkolla mistä ostin myös mämmiä ja suomalaista karkkia, ahh. Voitin yhden Fifa-ottelun, kävin pubissa dinnereillä, viimeinen kuukausi Englannissa alkoi, käytiin Lontoossa Science Museumissa ja risteilemässä Regent's Canalilla, onnistuin tekemään dinnerin joka ansaitsi toiselta pojalta kommentin "it was really great!", söin hitosti suklaamunia, käytiin upeassa Bathissa ja hostperheen kanssa Nando'sissa synttäri-illallisella ja täytin 20 vuotta.
 Vietin siihen asti elämäni hurjimman baari-illan synttäreitäni juhlistaessani, kävin vielä kerran Lontoossa mm. Ealingissa ja Richmondissa Thamesin vartta kävelemässä, löysin Irene Roadin, viikottaisia skypetyskertoja olikin yhtäkkiä jäljellä enää kaksi, ostin toisen matkalaukun, käytiin kavereiden kanssa vikaa kertaa baarissa ja pidettiin viimeinen tunteikas leffailta. Vikalla viikolla pakkaaminen näytti aika epätoivoiselta, tunteet vaihteli laidasta laitaan ja hyvästien sanominen kaikille oli ihan hirveän haikeaa. Englannin päässä lentokentällä olin kuitenkin enimmäkseen ylpeä itestäni ja menneistä about yhdeksästä kuukaudesta, ja kotiin palaaminen oli loppujen lopuksi ihanaa. Kotona tyhjensin matkalaukut keskelle huoneeni lattiaa ja ehdin olla aloillani päivän ennen kuin piti lähteä Helsinkiin Robbien keikalle, joka oli ihan tajuttoman hyvä. Elämä Suomessa lähti rullaamaan suht kivuttomasti, kävin pääsykokeissa ja vanhalla ratsastuskoulullani ja sitten pakkasinkin laukkuni taas ja lensin Manchesteriin missä sain keskellä Primarkia kuulla päässeeni opiskelemaan.
Kesäkuu käynnistyi sen 1. päivänä ihan uskomattomalla kokemuksella eli 1D:n keikalla ja vielä eturivissä, ehkä paras päivä ikinä. :--D Podin keikan jälkeistä tyhjyyden tunnetta vielä yliopiston pääsykokeessakin, yo-kuvani pääsi paikallisen valokuvaamon ikkunaan hehe, kävin markkinoilla, mökillä ja leffassa, summer jam oli Lanan Brooklyn Baby ja sain opiskelijakämpän Jyväskylästä. Leivoin, kävin kavereiden kanssa kiinalaisessa lounaalla, olin hetken punatukkainen, yllätyin miten paljon tykkäsin jostain Transformers-leffasta, kävin tallilla, sain viimein katsottua Gossip Girlin loppuun, otin virallisesti opiskelupaikan vastaan ja kävin Ikeassa ostamassa kaikenlaista ekaan omaan kotiin. Käytiin kavereiden kanssa paikallisessa yökerhossa Poplehyytelöllä alottelun jälkeen mikä tuntui aika erilaiselta verrattuna Englannin baareihin ja fiilistelin ahkerasti Disney-soundtrackeja.

Semmoinen oli alkuvuosi 2014, au pair-ajan lopusta kirjoittaminen sai kyllä tunteet pintaan :'D Osa 2 tulossa pian!
---
An overview of the first half of 2014, not translating this time, soz :D

4 kommenttia:

  1. Oo millane se sun yo-kuva joka meni sinne ikkunaan ? :D aika cool! Ja oli tosi outoa et kaikki noi jutut oli vasta viimevuonna vaikka noista sun lontoon vierailuistaki tuntuu olevan jo niiiiiiin kauan!!
    ps. kiitti suklaasta <3
    pps. oot ärsyttävän kuvauksellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on sellanen herkkä missä istun lattialla kainosti :Dd Joo älä tää ajan kulku on ihan kummallista??
      Ole hyvä ja hahah kiittii :'D

      Poista
  2. Näytät ihan joltain ranskalais- leffan päätähdeltä :>

    VastaaPoista

Canon EOS 600D + kit + 50 mm f/1.8 + 55-250 mm IS

Kiitos kommentistasi! ♥
(I also speak English so don't be shy! :D)